top of page
PETITS
MITJANS

Comencem el febrer amb l'Enfilall, una recopilació de fragments de cantates que han estat encarregades pel SCIC. 

La primera cançó que ens hem trobat, ha estat Tirant lo Blanch, un cavaller que els cantaires desconeixien, però amb els primers capítols d'un conte de la biblioteca ja sabem qui era, perquè té aquest nom, d'on era i perquè va ser nomenat cavaller. 

Voleu coneixer les aventures de Tirant lo Blanch? El llibre el trobareu a la Biblioteca d'Alcarràs! Us animem a llegir-lo i saber-ne més! 

Taller de roses per Sant Jordi
El món no deixa de girar

La coral, sovint es converteix en alguna cosa més que aprender a cantar. Avui per exemple, hem fet un passeig per moments de la nostra historia; alguns personatges ens sonaven, d'altres ni n'haviem sentir parlar... però després d'aquesta cançó, ja coneixem una mica més del nostre passat. 

I hem de tenir una memoria!! perquè de coses n'han passat moltes i per fer-ho més fàcil, hem elaborat un eix cronologic a mesura que anàvem aprenent la cançó.

​Sóc de l'Oest (de Catalunya)

Aquestes primeres setmanes, els cantaires més grandets de la coral, hem après l'himne de les Terres de Ponent, "Sóc de L'Oest" de David Esterri. De la versió original se n'han fet múltiples versiones, com la del grup de Pastorets Rock, que la podem escoltar a l'apartat de Cançons. 

Aquesta cançó explica trets característics de les nostres terres, i per aquest motiu, el passat divendres 14 d'octubre, ens va visitar l'Engracia, ex-cantaire del cor d'adults i àvia de la directora. 

L'Engracia ens va fer gaudir d'una bona estona tot explicant-nos com vivien la gent d'Alcarràs quan ella era petita com nosaltres, quins costums i tradicions hi havia, com han canviat fins ara, etc. 

Entrevistant-la, vam aprendre un munt de coses, entre aquestes, tal com diu la cançó, "que la botifarra encara es fa de ceba i sang".

Des d'aquí li volem donar les gràcies per la seva participació. 

La caixeta de música

El divendres la Clàudia ens va portar a la coral la caixeta de música que li va portar aquesta setmana la fada de les dents! I sonava una bonica melodia de nadal : "Santa Nit"

Alguns de nosaltres no haviem vist mai una caixeta de música i no sabiem el que era.

Com funciona? Ens vam adonar que per escoltar-la no necessitem ni electricitat ni piles, només una persona per donar-hi corda.

Per tant, la podem fer sonar tants anys i vegades com vulguem... només deixarà de sonar si nosaltres parem de donar-li corda.

ESCOLTEU COM SONA...

Tirant lo Blanch
El papa de la Pepa

Aquest divendres vam conèixer la Pepa i el seu pare, un mariner. 

L'Alzinet ens va portar un llibre de contes del mar de la Biblioteca i vam escoltar el conte titulat "Lladres d'escuma", una història molt bonica en la que la Pepa volia fer-li un ram d'escuma de mar a la seva mare i li era molt difícil, perquè les gavines li agafaven l'escuma de mar, però finalment ... va aconseguir fer-li un ram a la seva mare? Interactuant amb el conte, vam arribar a la cançó, plena d'embarbussaments i gests amb el cos. 

Bon dia nostre pare

Comencem el volum de cançons "Mel i cotó" del SCIC amb aquesta cançó. Quin és el nostre ofici? El rei ho ha d'endevinar per deixar-nos entrar al seu regne.

En Patufet

El passat divendres, l'Alzinet ens va portar a la caixa màgica de les cançons el conte d'en Patufet, un conte popular que ens va agradar moltíssim!

I a més de cantar el "Patim, patam, patum..." que tots coneixem, vam aprendre una nova cançó d'en Patufet, del compositor Alberto Grau.

El proper dia la continuarem a l'estil de rap.

I aquí us deixem amb un altre format del conte... 

Tot aprenent cançons de la diada de Sant Jordi, l'Elsa, cantaire del cor adult, ens ensenya a fer unes agulles de pit molt boniques amb forma de rosa.

Des de la Coral Alzina li volem donar les gràcies per haver compartit aquesta estona amb nosaltres.

Coneixem més cançons!

Avui el Joan, cantaire del cor adult, ha vingut per ensenyar-nos una cançó que ens convida a veure el món al revés: llops bons, bruixes boniques... ens ha agradat tant que estem segurs que la recordarem!

A més, no ha vingut sol! Anava acompanyat de la seva guitarra, un instrument que ens ha agradat molt vuere i escoltar mentre ens acampanyava.

Moltes gràcies Joan per haver vingut! Em passat molt bona estona

Celebrem la Castanyada

El passat divendres 28 d'octubre, al final de l'assaig vam dedicar uns minuts a celebrar la Castanyada a ritme de Rock. Ens vam posar gorres, ulleres... per passar una bona estona.  Fins i tot, al grup de mitjans teniem dues Castanyeres!!

I si encara us heu quedat amb ganes de ballar... aquí teniu la Castanyera Rockera i la versió del Marrameu dels Pastorets Rock.

Cantem i toquem instruments a la vegada!

​Sí! Avui hem après una cançó que fa referencia als estris de cuina! perquè no només serveixen per preparar plats deliciosos, sinó que amb ells podem fer música.

I nosaltres ho hem ben comprovat amb la cançó "los cacharros" de M. Ariño.

Hem fet una petita orquestra amb tapes, paelles, casseroles, culleres... tot a ritmes molt variats. Ha estat una dia diferent i molt divertit!

bottom of page